True Norwegian Black Metal III. - Neseblod Records

Ha a múlt héten nem lett volna elég belőle, akkor most egy kicsit még visszaszállunk a norvég black metal világába, tegnapi napon ugyanis volt szerencsénk ellátogatni a Neseblod Records boltjába, amely black metal múzeumként is üzemel. 

Mivel a város tereprendezése nem az általunk megszokott módon létezik, ezért némi kavargás után sikerült csak eljutnunk a városközponttól alapvetően nem messze található üzlethez. Útközben találtunk néhány érdekes utca nevet, ezek közül csak az alábbi emelném ki:

DSCN2749.JPG

Heimdal a változatosság kedvéért a skandináv mitológia figurája (Asgaard, az istenek lakhelyének kapuját őrzi). 

Nagy keringésünkben egy zsidó temetőbe is belefutottunk, íme néhány kép, a kerítésről, a sírokról és egy sírkőről közelebbről:

DSCN2751.JPG

DSCN2752.JPG

DSCN2753.JPG

Sajnos zárva volt, ezért ilyen rossz minőségűek a képek, remélem visszajutok egyszer, amikor nyitva lesz!

Ténfergésünk végén belefutottunk végre magába az épületbe, amelynek a homlokzatát hasonló harapós lények körítették:

DSCN2755.JPG

Íme az egyik ablakban látott poszter. Mindig peches vagyok - 2013-ban lesz Arcturus és Mayhem koncert is a városban, persze nem leszek már itt. Na mindegy, jönnek ők még az én utcámba!

DSCN2774.JPG

Aztán íme a bejárat (a hangulat ekkor kezdett fokozódni):

DSCN2771.JPG

Bent derült ki számunkra, hogy ez valójában egy antikvár black metal üzlet, amelyben található ritkaságok miatt is nevezik black metal múzeumnak. Egy töpörödött, mocskos kis helyet képzeljünk el, a sok régi műanyag és papír lemez és kazetta borítás szaga terjengett a levegőben, kialakítva számunkra azt az atmoszférát, amiért jöttünk. A boltvezető épp csak köszönt nekünk és ment vissza pakolni, így zavartalanul tudtunk körülnézni. 

Jöjjenek tehát a képek, kommentár nélkül. Aki otthon van ebben a világban úgyis fel fogja ismerni a csodákat (nagy részük első kiadás, vagy olyan különleges darab, amit megörököltek a Helvete Store-tól).

DSCN2763.JPG

DSCN2764.JPG

DSCN2765.JPG

Íme egy igazi csoda: egy póló a '90es évek elejéről, amit a nem sokkal később elhunyt Euronymous készített. Sosem volt viselve, sőt az eredeti csomagolásból sem volt kibontva!

DSCN2766.JPG

Aztán a felirat az egyik polcról:

DSCN2770.JPG

Majd a polc tetején némi zenekaros relikvia:

DSCN2768.JPG

És végül közelről az ajtó feletti "csomag":

DSCN2769.JPG

Jó néhány perc nézelődés után úgy döntöttünk, érdemes lesz még visszajönni, de ennyi most elég volt. Az épületből való kilépés után belefutottunk még a norvég bizalom egy mintapéldájába: teljesen őrizetlenül ki volt téve egy doboz cd, amikre rá volt írva az ár, ha tetszett be lehetett haladni és kifizetni. És nem félnek tőle, hogy bárki is szétlopná. Azért ez nem semmi.

Mára ennyi, a jövő héten valószínűleg a vallási sorozat új darabja fog érkezni, köszönöm a türelmet!